blackjack

Klaver live blackjack

Hoe win je bij Blackjack?

Blackjack is een spel waarbij alle kaarten een numerieke waarden hebben. Door middel van een puntensysteem moet je eenentwintig punten behalen of zo dichtbij mogelijk bij de eenentwintig zien te komen. Eenentwintig  is de beste totaalscore die je kunt halen. Het doel van de speler is dan ook om een totaal te behalen dat dichtbij de eenentwintig ligt. Let op dat je niet over het getal eenentwintig gaat. Als je dit wel gaat, verlies je de hand.  Je hebt blackjack als je met de hand direct eenentwintig punten behaalt. Je wint dan direct en zal drie op twee van je inzet uitbetaald krijgen!

Mits de speler ‘kapot gaat’, wint hij/zij van de bank als zijn of haar totaal hoger is dan die van de bank. De speler krijgt dan een verdubbeling van de inzet terug. Mocht de bank hoger dan eenentwintig scoren dan gaat hij kapot en krijgen alle spelers die een totaal van eenentwintig of lager hebben, uitbetaald.

Maar de bank kan natuurlijk ook een blackjack hebben waarbij alle inzetten worden geïnd. Behalve als de speler ook blackjack heeft. Dan zal de inzet terug betaald worden.

De kaartwaarden

De waarden van de kaarten: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 en 10 spreken voor zichzelf. Deze hebben de waarde van het getal dat de kaart aangeeft. Je hoeft dan ook geen rekening te houden met de kleur van de kaart. Een harten twee heeft dezelfde waarde als een ruiten twee.

Mocht je een Boer, een Dame of een Heer trekken dan is deze kaart tien punten waard. Trek je bijvoorbeeld twee van deze kaarten dan heb je twintig punten. Dit is het op één na hoogste totaal dat je kan behalen bij het spel Blackjack. Nogmaals, de kleur heeft geen enkele invloed op de waarden.

Dan blijft de Aas over. Deze heeft een waarde van één punt of van elf punten.
Het is een bijzondere kaart, omdat je zelf kan bepalen wat de waarde van de kaart is. Het is een kwestie van wat het beste uitkomt.

Uitdrukkingen

Als je blackjack gaat spelen zullen er vele vreemde uitdrukkingen voorbij komen.
Wij lichten ze voor je uit!

Hit:

Als er twee kaarten zijn neergelegd kan er altijd gekozen worden voor een extra kaart. Je vraagt om een ‘hit’, als je om deze kaart vraagt.

Stoppen:

Als je een goede hand hebt of de bank een hele slechte, kan je het beste ‘stoppen’. Je speelt dan met je hand en krijgt geen extra kaart.

Verdubbelen

De situatie kan zich voordoen dat je de inzet kan verdubbelen. Dit is mogelijk nadat de eerste twee kaarten zijn gedeald. Dit kan een slimme zet zijn en is een aanrader bij een goede hand. De inzet moet verdubbeld zijn voordat de derde kaart op tafel ligt.

Splitsen: 


Op het moment dat bij de hand twee dezelfde kaarten op tafel komen, kan er gesplitst worden.
Je begint als het ware met twee handen te spelen. Let op, je moet opnieuw inleggen en die moet van dezelfde hoogte zijn als de eerste hand.

Overgeven:

Bij een beperkt aantal casino’s kan je ‘opgeven’ tijdens een spel blackjack. Dit is een optie, een unieke kans. Stel je krijgt twee enorm slechte kaarten en je kans om te winnen is gedaald, dan kan opgeven. Als je dit doet, dan krijg je de helft van je inzet terug.

Kapotgaan:

Een speler kan kapotgaan, mocht dit gebeuren dan verlies je direct. Dit gebeurd als een speler boven de 21 komt!